Siirry sisältöön

Tervetuloa Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen infotilaisuuteen kuulemaan mitä hyötyä sitoumuksesta on ja miksi siihen kannattaa liittyä.

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus on systemaattinen vastuullisuustoimien työkalu, jonka avulla on saatu aikaiseksi hienoja tuloksia: ruokahävikki ja muovin määrä on vähentynyt, materiaalitehokkuus lisääntynyt ja kustannuksissa on syntynyt säästöä.

Materiaalitehokkuuden sitoumus on keino kehittää yrityksen toimintaa systemaattisesti. Tavoitteena on saavuttaa kustannussäästöjä ja pienemmät ympäristöpäästöt.

Tervetuloa lyhyeen infotilaisuuteen!

Infotilaisuus on tarkoitettu elintarviketeollisuuden, ravintola-alan ja päivittäistavarakaupan toimijoille. Tilaisuudessa kerrotaan lyhyesti Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksesta, sen hyödyistä ja siihen liittymisestä.

Vapaaehtoisuuteen perustuvat sitoumukset ovat keskeisiä työvälineitä kiertotalousyhteiskuntaan siirtymisessä.

Yrityksille sitoumus tarjoaa keinon olla edelläkävijä ja vastuullinen toimija ympäristöasioissa. Sitoumus auttaa yrityksiä edistämään luonnonvarojen kestävää käyttöä, pienentämään ympäristövaikutuksia ja parantamaan yritysten kannattavuutta.

Ohjelma 1.9.2023 klo 8.30–9.30

  • Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen 2022–2026 keskeinen sisältö, yritysten toimet ja tuloksia ensimmäiseltä sitoumuskaudelta, asiantuntija Kimmo Heponiemi, Motiva
    • Kommenttipuheenvuoro, Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto ry
    • Kommenttipuheenvuoro, Marjaana Ingervo, Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry
  • Liittyminen sitoumukseen, asiantuntija Elina Fast, Motiva
  • Kysymyksiä ja keskusteluita

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Tervetuloa tilaisuuteen! Ilmoittaudu viimeistään 28.8.2023 mennessä. Kysymyksiä webinaarissa käsiteltäväksi voit toimittaa etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä tai sähköpostitse: matsit.helpdesk@motiva.fi.

Tervetuloa mukaan Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumukseen!

Lisätietoa