Siirry sisältöön

Kiertotalous-Suomen (KiSu) sääntelywebinaarien sarja käynnistyy 28.3.2023 klo 13–14.30. Webinaarin teemana ovat kierrätysmateriaalien käyttöosuusvelvoitteet ja niihin rinnastuvat ohjauskeinot. Käyttöosuusvelvoitteella viitataan kierrätetyn sisällön osuuteen tuotteessa tai materiaalissa, tai kierrätyspohjaiseen raaka-aineeseen, jota voidaan käyttää valmistusketjussa neitseellisten raaka-aineiden sijasta tai rinnalla.

Webinaarissa esitellään maaliskuussa valmistuvan ympäristöministeriön ja Gaia Consulting Oy:n käyttöosuusvelvoiteselvityksen tuloksia ja keskustellaan niiden merkityksestä eri toimialoilla. Selvityksen keskiössä on ollut eritysesti muovi (tuottajavastuun pakkausmuovit, kuluttajien kestohyödykemuovit, rakennustuotemuovit), mutta myös betoni (betonimurske maarakentamisessa), ravinteet (typpi ja fosfori) sekä tekstiilit (kuitukankaat).

Webinaari on osa KiSun työtä kiertotalouden ohjauskeinojen parissa. Hankkeen sivuille on koottu tietoa jo käytössä olevista kiertotalouden ohjauskeinoista kuten tuotesuunnittelusta, kuluttajansuojasta ja julkisista hankinnoista. Webinaarisarja jatkuu vuoden 2023 aikana.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kiertotaloudesta ja kierrätysmateriaaleista kiinnostuneille, mutta erityisen hyödyllinen se on kiertotalouden ohjauksen, sääntelyn kehityksen sekä muovin, betonin, ravinteiden ja tekstiilien parissa työskenteleville. Tervetuloa kuulemaan tuoreinta tietoa kiertotaloudesta!

Ohjelma

Aika: tiistai 28.3.2023 klo 13.00–14.30​

Paikka: Microsoft Teams​ (linkki lähetetään ilmoittautuneille). Tilaisuus nauhoitetaan, ja se on katsottavissa jälkeenpäin Kiertotalous-Suomen kanavissa.​

13.00 KiSu:n tervehdys, Topi Turunen (Suomen ympäristökeskus)
13.01 Tilaisuuden avaus, Heikki Sorasahi (Ympäristöministeriö)
13.05 Raportin ja sen yleisten tulosten esittely, Mari Saario (Gaia Consulting Oy)
13.20 Kommenttipuheenvuoro, Anna-Maija Pajukallio (Ympäristöministeriö)
13.25 Yleisökysymyksiä ja kommentteja

13.30 Muovit: Raportin suositukset, Viivi Rouhento (Gaia Consulting Oy)
Kommenttipuheenvuoro, Vesa Kärhä (Muoviteollisuus ry.)
13.45 Betonimurske: Raportin suositukset Viivi Rouhento (Gaia Consulting Oy)
Kommenttipuheenvuoro, Juha Laurila (Rakennusteollisuus RT ry.)
14.00 Ravinteet ja kuitukankaat: Raportin suositukset, Viivi Rouhento (Gaia Consulting Oy)

14.05 Yhteenveto ja seuraavat askeleet, Heikki Sorasahi (Ympäristöministeriö)
14.10 Yleisökysymykset
14.30 Tilaisuuden päätös

Tervetuloa oppimaan ja keskustelemaan!