Siirry sisältöön

Suomi isännöi maailman johtavaa kiertotaloustapahtumaa 30.5.–2.6.

WCEF2023:n järjestävät Nordic Innovation ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Maailman kiertotalousfoorumi 2023 tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden luontopositiivisen tulevaisuuden vauhdittamiseen. Foorumi tarjoaa kompaktin ohjelman ja valjastaa kiertotalousyhteisön kiihdyttämään tulevina vuosina tarvittavaa muutosta. Foorumi esittelee muutoksen tekijöitä eri puolilta maailmaa ja rakentaa yhteistyötä. Vuotuinen foorumi järjestetään nyt seitsemättä kertaa – käänteentekevänä hetkenä talouksien, yhteiskuntien ja planeettamme kannalta.

Tiedämme jo, miksi kiertotalouteen on pakollista siirtyä, mutta maailma tarvitsee esimerkkejä. WCEF2023 keskittyy siihen, miten tämä tehdään ja kutsuu erityisesti yritykset, rahoittajat ja nuoret tarkastelemaan kehittyvien kiertotalousratkaisujen potentiaalia ja pullonkauloja. Foorumin keskustelut laajentavat ymmärrystä siitä, miten pystymme kiertotalouden avulla ratkaisemaan samanaikaisesti joitakin ylikulutuksen, saastumisen, ilmastonmuutoksen ja luontokadon monimutkaisia juurisyitä.

Foorumin pääohjelma 30.–31.5. koostuu neljästä yhteisestä ja 16 rinnakkaissessiosta, jotka tarkastelevat kiertotalousratkaisuja luonnon ja talouden hyväksi sekä jakavat inspiroivia ja skaalautuvia esimerkkejä kiertotaloudesta. Lisäksi osallistujat pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan näyttelyalueeseen ja käyttämään tapahtuman mobiilisovellusta koko foorumin ajan. Kumppanien järjestämät kiihdytyssessiot 1.–2.6. toimivat siltana foorumin teemojen ja kiertotalouteen siirtymisen edellyttämän päivittäisen työn välillä.

WCEF2023 lähetetään suorana verkossa kaikille avoimesti ja maksutta, jotta osallistuminen mistä päin tahansa maapalloa olisi helppoa. Osallistuminen paikan päällä on vain kutsuvieraille. Lue lisää englanninkieliseltä tapahtumasivulta wcef2023.com(siirryt toiseen palveluun) ja osallistu sivutapahtumiin, joita järjestetään ympäri vuoden.