Siirry sisältöön

Tervetuloa ratkaisemaan kiinteistö- ja rakennusektorin kiertotalouden käytännön haasteita! Kiertotalous-Suomi järjestää yhdessä Green Building Council Finlandin kanssa rakentamisen ratkaisurallin. Tule kuulemaan ja pohtimaan, kuinka jo pilotoidut KIRA-sektorin toimenpiteet viedään käytäntöön kestävän liiketoiminnan periaatteiden mukaisesti!

Osallistumalla ratkaisuralliin saat lisätietoa pilotoiduista aiheista ja voit löytää idean oman toiminnan tai uuden liiketoiminnan kehittämiseen rakentamisen kiertotalousnäkökulmat huomioiden.  Työpajoissa tarkastellaan myös, miksi pilotoinnin jälkeen toimet eivät ole päätyneet vakiintuneeksi toimintamalleiksi niiden käyttökelpoisuudesta huolimatta. 

Ratkaisuralli on suunnattu erityisesti KIRA-sektorilla toimiville yrityksille ja julkisille toimijoille niin tilaajina kuin toimittajina. 

Tervetuloa mukaan Rakentamisen ratkaisuralliin

Rakentamisen ratkaisuralli nostaa esille konkreettisia KIRA-sektorin pilotoituja kiertotaloustoimia, jotka voidaan toteuttaa liiketoiminnallisesti kannattavasti.

Osallistumalla ratkaisuralliin saat lisätietoa pilotoiduista aiheista ja voit löytää idean oman toiminnan tai uuden liiketoiminnan kehittämiseen rakentamisen kiertotalousnäkökulmat huomioiden. 

Rakentamisen ratkaisurallin työpajat

Rakentamisen ratkaisuralli koostuu kolmesta itsenäisestä työpajasta. Voit osallistua yhteen tai useampaan työpajaan. Työpajat järjestetään maalis- ja huhtikuussa.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT: Työpaja 1: Rakennusten ja alueiden väliaikaiskäyttö 20.3.2023 klo 9–12

  • Aiheina rakennusten väliaikaiskäytön hyödyt, riskit ja erilaiset väliaikaiskäyttöratkaisut.
  • Kohderyminä kiinteistöjen käyttäjät, omistajat tai vuokraajat sekä väliaikaisen käytön mahdollistajat 
  • Ilmoittaudu viimeistään 13.3.2023

Työpaja 2: Rakennusten osittainen purkaminen 27.3.2023 klo 9–12

  • Aiheina osittaisen purkamisen hyötynäkökulmat täydelliseen purkamiseen verrattuna. Huomioon otettavat seikat rakennusten osittaisessa purkamisessa ja prosessin selkeyttäminen.
  • Kohderyhmä kunnat, purkutoimien suorittajat, arkkitehdit
  • Ilmoittaudu viimeistään 20.3.2023

Työpaja 3: Kiertotalouden tontinluovutus 5.4.2023 klo 12–15

  • Aiheena tontin luovutus ja kilpailutus kiertotalousnäkökulmat huomioiden.
  • Kohderyhmänä rakennusliikkeet (+muu suunnittelu ja konsultointi), tontin omistajat
  • Ilmoittaudu viimeistään 29.3.2023