Siirry sisältöön

Materiaalitorilla yritykset ja muut organisaatiot voivat etsiä jätehuoltopalvelua ja kilpailuttaa niitä. Monen yrityksen jätehuoltopalvelun sopimus kunnallisen toimijan kanssa umpeutuu loppuvuonna.

Kuntien jätehuoltopalvelua pyydetään aina Materiaalitorin kautta. Ensisijaisesti yritysten tulee etsiä markkinaehtoista jätehuoltopalvelua, jos jätehuoltokustannukset ovat yli 2000 € vuodessa.

Markkinaehtoista palvelua voi hakea Materiaalitorilta tai etsiä sitä jollain muulla tavalla. Kunnalta voi pyytää jätehuoltopalvelua toissijaisena palveluna (TSV-palvelua), jos markkinaehtoista palvelua ei ole saatavilla. Palvelun puute pitää osoittaa tekemällä ensin jätehuoltopalvelun tarpeesta ilmoitus Materiaalitorille. Jätteen haltija voi hylätä yrityksen tekemän jätehuoltopalvelutarjouksen, jos se on kohtuuton.

Materiaalitori-info: jätehuollon kilpailuttaminen ja kunnallisen jätehuoltopalvelun pyytäminen

Materiaalitorin ajankohtaiswebinaarin aiheena 22.11.22 oli jätehuoltopalveluiden kilpailuttaminen ja kunnallisen jätehuoltopalvelun pyytäminen. Materiaalitorin vastuuhenkilöt johtava asiantuntija Ilkka Hippinen, Motivasta ja ympäristöneuvos Riitta Levinen, ympäristöministeriöstä kertoivat taustaa, miksi kilpailuttaminen täytyy tehdä ja miten se tehdään.

Katso infotilaisuuden materiaalit ja tallenne

Materiaalitori-infon tallenne on katsottavissa 7.12.2022 asti, jonka jälkeen tallenne on saatavilla pyydettäessä ilmoittautumiset@motiva.fi

Tutustu Materiaalitoriin


Uutinen yrityksille: Materiaalitorilla on helppo kilpailuttaa jätehuollon palvelut

Uutinen viranomaisille: Materiaalitori auttaa viranomaisia jätealan valvonnassa
Artikkeli: Yritysten jätehuoltosopimusten kilpailutus Materiaalitorilla

Ilkka Hippinen

Johtava asiantuntija, Motiva Oy