Siirry sisältöön

BioPaavo by JAMK: Verkkosivu

Hackathonin tavoitteena on löytää uusia ideoita, kaupallisia yhteistyökumppaneita ja hyödyntämistapoja Joutsen Finland oy:n untuvatekstiilituotteiden valmistuksen yhteydessä Viron ja Suomen tehtailla syntyville sivuvirroille. Hackathonin tavoitteena on lähteä hakemaan ideoita ja yhteistyökumppaneita sekä herättelemään uusia toimijoita ideoimaan tuotteita, joissa on mahdollista hyödyntää tekstiiliteollisuuden sivuvirtoja ja korvata osa neitseellisistä raaka-aineista kierrätysmateriaaleilla. Kuten vanha sananlasku kertoo, toisen roska voi olla toisen aarre!

Hackathon on avoin kaikille kiinnostuneille

Hackathon on avoin kaikille kiinnostuneille: yrityksille, tutkimuslaitoksille, koulutusorganisaatioille ja opiskelijoille sekä muille toimijoille. Tiimisi voi koostua oman organisaatiosi edustajista tai voit muodostaa organisaatiorajat ylittävän joukkueen juuri tätä haastetta varten! Hackathoniin osallistuminen on maksutonta. Hackathonin kielinä ovat suomi ja tarvittaessa englanti.

Hackathonin käytännön toteuttajana toimii Jamkin Bio- ja kiertotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo, ja toteutus tapahtuu osana MYRSKY-hanketta (Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio Länsi-Suomessa). Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.