Siirry sisältöön

Yritysten väliset symbioosit – tie kohti kiertotaloutta

FISS 20.2.2024 Siirryt ulkoiseen palveluun
Kiertotalous ja yritysten väliset symbioosit ovat lähitulevaisuudessa arkipäivää. Jokaisen yrityksen kannattaa perehtyä teollisiin symbiooseihin, koska yritysyhteistyö tuottaa muun muassa kustannussäästöjä, innovaatioita ja uutta liiketoimintaa. Teollisissa symbiooseissa yritykset hyödyntävät toistensa materiaaleja, energiaa, teknologiaa, palveluita tai muita resursseja kuten vajaakäytössä olevia tiloja.

Oletko kiinnostunut tulevista Circular Design -valmennuksista?

Circular Design 31.1.2024 Siirryt ulkoiseen palveluun

Circular Design -podast: Kauppa on monessa mukana

Circular Design 12.1.2024 Siirryt ulkoiseen palveluun

Artikkelit

Kiertotalousbarometrit 2023: Kiertotalous on tuttua, mutta muutos vasta alussa

Uudessa kiertotalousbarometrissa kartoitettiin kiertotaloutta kansalaisten arjessa ja yritysten arvoissa ja toiminnassa. Kiertotalous on tuttua, mutta kiertotalousmuutos on vasta alussa. Lisää konkreettisia toimia tarvitaan. Lue artikkeli kiertotalouskyselyn tuloksista

Kiertotalous-Suomi tasoittaa yritysten tietä kohti kiertotaloutta

Ketterimmät yritykset ovat jo siirtyneet kiertotalouteen tai luoneet uutta kiertotalousliiketoimintaa. Osassa yrityksiä kiertotalous on vakiintumassa osaksi toimintaa ja joissain yrityksissä vasta perehdytään asiaan. Kiertotalous-Suomi helpottaa yrityksiä oman kiertotalouspolkunsa löytämisessä ja jakaa ajankohtaista tietoa kiertotaloudesta. Lue artikkelista, mitä hyötyä Kiertotalous-Suomesta on yrityksille.

Blogit

Kikkaillaan meille kiertotalous!

Kaikki suuret muutokset koostuvat osittain myös pienistä jokaisen tekemistä teoista. Jos me voimme edistää kiertotaloutta pienillä muutoksilla toiminnassamme, niin miksi me emme tekisi näin? Kiertotalouden katalyytit: Innovaatioekosysteemeistä liiketoimintaekosysteemeihin (CICAT2025) -hankkeessa tehtiin korkeatasoista ja monitieteellistä tutkimusta ja tuotettiin ”kiertotalouden kikkoja” kuluttajille, asiantuntijoille, poliitikoille ja päättäjille. Tavoitteena on rohkaista kyseenalaistamaan ja oivaltamaan kiertotaloutta edistäviä uusia toimintatapoja.

Kiertotalousmurrosta kannattaa nyt seurata – ja kiihdyttää

Kiertotalous etenee nyt nopeasti. Lähes päivittäin kuulee jostakin uudesta kokeilusta, mallista tai hankkeesta, mutta samaan aikaan tavoitteisiin tulisi kiinnittää enemmän huomiota.