Siirry sisältöön

Artikkelit

Energiakatselmus edistää kiertotaloutta

Yhdistämällä energiatehokkuus ja kiertotalousratkaisut saadaan isompia kokonaishyötyjä. Energiakatselmus sopii hyvin perustaksi laajemmalle kiertotalousselvitykselle tai hiilijalanjäljen laskennalle. Energiatehokkuuden kehittäminen on avainasemassa rakennusten elinkaaren pidentämisessä ja niiden pysymisessä käytössä mahdollisimman pitkään.

Kiertotalousbarometrit 2023: Kiertotalous on tuttua, mutta muutos vasta alussa

Uudessa kiertotalousbarometrissa kartoitettiin kiertotaloutta kansalaisten arjessa ja yritysten arvoissa ja toiminnassa. Kiertotalous on tuttua, mutta kiertotalousmuutos on vasta alussa. Lisää konkreettisia toimia tarvitaan. Lue artikkeli kiertotalouskyselyn tuloksista

Blogit

Listafanit: Kootaan oma kiertotalouden kymmenen kärki!

Tämä kevät on ollut antoisaa aikaa myös meille kiertotaloudesta kiinnostuneille listafaneille. Sitra on julkaissut listan eurooppalaisista kiertotalousyrityksistä. Edelläkävijöitä on myös esitelty pitchauskisoissa sekä palkittu kevään messuilla. Ketkä sinä nostaisit omalle hyvien kiertotalousesimerkkien listallesi?

Kohti kiertotalouden ratkaisuja

Circwaste-hanke tuotti paljon seurantatietoa, indikaattoreita ja keinoja kiertotalouden edistämiseksi. Moni asia edistyi seitsemän vuoden aikana, mutta työ kiertotalouden valtavirtaistamiseksi jäi kesken. Todellista vaikuttavuutta on saada tieto käyttöön. Tarvitaan alueellisen ja paikallisen tason verkostoja, joissa kunnalliset toimijat, eri asteen oppilaitokset ja yritykset tekevät yhteistyötä sekä jakavat tietoa ja kokemuksia. On löydettävä sopivat viestinnän keinot ja vietävä tuotettu tieto räätälöidysti jokaiselle kohderyhmälle mitoitetussa paketissa. Tässä Kiertotalous-Suomella kiertotalouden solmukohtana on keskeinen rooli.