Siirry sisältöön

Kiertotalouden green deal(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) on prosessi, jossa tutkimus ja yhteistyö luovat pohjan vaikuttavimpien kiertotaloustoimenpiteiden tunnistamiselle. Kun toimenpiteet on tunnistettu, kunnat, alueet, yritykset ja toimialat voivat tehdä vapaaehtoisia sitoumuksia toimien toteuttamiseksi.

Kiertotalous-Suomi tukee Kiertotalouden green dealin toteutusta, kun siihen kuuluvat toimenpiteet ja niihin sitoutuvat tahot alkavat olla selvillä.

Tuki on tarkoitettu Kiertotalouden green dealiin osallistuville

Tuen tarkka muoto sovitaan yhdessä Kiertotalouden green dealia luotsaavien ministeriöiden sekä mukaan lähteneiden toimijoiden kanssa. Työtä pohjustetaan kuitenkin jo nyt KiSun teemaryhmissä. Etenkin Kunnat ja alueet -teemaryhmä toimii valmistelun tukena. Yritysten ja toimialojen työtä varten kerättyjä työkaluja ja muita materiaaleja löytyy myös Kiertotalous-Suomen yrityksille tarkoitetuilta sivuilta. Työtä kehitetään ja suunnitellaan tarkemmin, kun Kiertotalouden green dealin valmistelu etenee.

Tavoitteena on koota etenkin sellaisia työkaluja ja toimintamalleja, jotka auttavat kiertotaloustavoitteiden ja -toimien viemisessä osaksi omaa toimintaa. Johtamisen muutoksen kannalta tärkeä rooli on erityisesti kiertotalouden tiekartoilla sekä kiertotalouden mukaisten liiketoimintamallien luomisella.

Lähde mukaan edelläkävijäjoukkoon!

Kiertotalous-Suomen tarjoamaan tukeen kannattaa tarttua, sillä kunnianhimoisten kiertotaloustekojen toteutus on tehokkaampaa ja hauskempaa yhdessä. Kun liityt mukaan jo teemaryhmien käynnistyessä, olet luomassa pohjaa yhteiselle työlle. Tiedotamme uusien teemaryhmien käynnistymisestä KiSun kanavissa. Voit liittyä mukaan esimerkiksi laittamalla viestiä osoitteeseen info@kiertotaloussuomi.fi.

Lisätietoja

Annukka Berg

Ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

Juuli Närhi

Suunnittelija, Suomen ympäristökeskus