Siirry sisältöön

Materiaalitori on digitaalinen alusta, jolla voi ilmoittaa yritysten jätteistä, sivuvirroista ja ylijäämämateriaaleista sekä etsiä niitä. Materiaalitori kokoaa myös näihin liittyviä palveluja, kuten jätehuolto- ja asiantuntijapalveluja. Materiaalitori on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden jätteiden ja tuotannon sivuvirtojen ammattimaiseen vaihdantaan.

Materiaalitori vauhdittaa kiertotaloutta ja edistää kierrätysmateriaalien hyödyntämistä ja yritysen sekä asiantuntijoiden kohtaamista!

Etsi ja tarjoa materiaaleja hyötykäyttöön

Toisen roska voi olla toisen aarre. Yrityksessä syntyvät materiaalivirrat kannattaa tuoda näkyville Materiaalitorille. Materiaalitorin kautta materiaaleja hyödyntävät yritykset ja niitä tarjoavat yritykset voivat löytää toisensa ja uusia yhteistyökuvioita voi syntyä.

Materiaalitorilla kiertää
  • jätteet
  • tuotannon sivuvirrat
  • ylijäämämateriaalit
  • uudelleen käytettävät materiaalit, tuotteet ja tavarat sekä niiden osat.

Hae tai kilpailuta jätehuoltoon liittyviä palveluita

Materiaalitorilla voi kilpailuttaa jätehuoltopalvelut ja pyytää kunnan toissijaista palvelua, jos markkinaehtoista palvelua ei ole saatavilla. Materiaalitori tuo läpinäkyvyyttä kunnan toissijaisen jätehuoltopalvelun käyttöön ja sen edellytyksenä olevan muun palvelutarjonnan puutteen osoittamiseen. Jätelaki velvoittaa Materiaalitorin käyttöön jätteen haltijat, jotka tarvitsevat kunnan toissijaista jätehuoltopalvelua vuodessa yli 2000 euron arvosta.

Materiaalitorilla välitetään palveluita
  • jätehuoltopalvelut
  • jätehuoltoon liittyvät asiantuntijapalvelut
Kuvituskuva nuolia vihreällä pohjalla

Uutta: kiertotalouden asiantuntijapooli

Nyt Materiaalitorilla voit ilmoittaa ja hakea myös kiertotalouden asiantuntijapalveluita. Asiantuntijat voivat ilmoittaa osaamisestaan kiertotalouden alueella esimerkiksi tutkimuskonsortioiden kokoamiseksi. Asiantuntijailmoitukset toimivat myös teollisten symbioosien palveluiden asiantuntijapoolina, jonka kautta on mahdollista etsiä symbioosien edistämiseen tarvittavaa asiantuntija-apua.

Lue asiantuntijapoolista

Lisätietoa

Materiaalitorista vastaava asiantuntija

Jenni Rovio

Asiantuntija, Motiva Oy