Siirry sisältöön

Green Building Council Finland: Muu

Vähähiilisyyden ja tehokkaamman kiertotalouden tavoittelu aiheuttaa suuria muutoksia sääntely-ympäristöömme. Sääntely rajoittaa, mutta on myös mahdollistavaa.

Kiertotaloutta koskevan sääntelyn tulisi kannustaa heikoimmin suoriutuvia ja samalla mahdollistaa edelläkävijöiden entistäkin paremmat toimet. Kiristyvä sääntely ja kyky tehdä kannattavaa liiketoimintaa eivät ole toisiaan sulkevia. Päinvastoin edelläkävijäyrityksille vähähiilisyys ja kiertotalous ovat kilpailuetu.

FIGBC on julkaissut päivitetyn KIRA-alan kiertotalouden perusteet -verkkokurssin. Kurssin on kehitysvaiheessa testannut yli 200 rakennusalan ammattilaista ja opiskelijaa, ja kurssin sisältöjä on laajennettu ja syvennetty heidän palautteiden perusteella.

Kiertotalouden sääntelyä ja valtion toimia käsitellään useassa FIGBC:n verkkokurssin osiossa:

  •  A3 Kansallinen kiertotalousohjelma ja kiertotalouden green deal esitellään Valtioneuvoston merkittävimmät kiertotaloustoimenpiteet.
  • B1 Jätehierarkia perehdytään etenkin uudelleenkäytön ja kierrätyksen sääntelyyn ja sen kehitykseen.
  • C1 Sääntely ja mittaaminen käydään läpi kiertotalouden kannalta oleellisimmat lakipaketit Suomesta ja EU:sta sekä kansalliset vapaaehtoiset green deal -sopimukset.
  • C5 Kiertotalouden haasteita on koottu lainsäädännön suurimmat haasteet.

Kurssi sisältää tutkittuun ja puolueettomaan tietoon perustuvaa luettavaa materiaalia ja faktaa kiertotaloudesta globaalisti ja Suomen tasolla. Kurssi koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä vapaaehtoisesta osuudesta sekä näihin liittyvistä omaa pohdintaa herättelevistä itsenäisistä tehtävistä.

Kurssin läpikäytyäsi ymmärrät, mitä on kiertotalous ja kuinka sitä voidaan toteuttaa kiinteistö- ja rakennusalalla. Opit arvioimaan erilaisia kiertotalousratkaisuja kiertotalouden viitekehysten avulla.

Kurssi tutustuttaa sinut kiertotalouden mahdollisuuksiin talonrakennus- ja infrahankkeissa sekä aluesuunnittelussa. Ymmärrät, millaisia muutoksia kiertotalouden toteuttaminen vaatii organisaatioilta ja mihin suuriin haasteisiin meidän on löydettävä ratkaisut.

Kurssi on tarkoitettu kaikille KIRA-alan ammattilaisille. Kurssi sopii myös kiertotalousosaajille, jotka kaipaavat tarkempaa tietoa kiertotaloudesta kiinteistö- ja rakennusalalla. Kurssin suoritusaika on noin 10–15 tuntia.

Hinnat

FIGBC:n jäsenorganisaatioiden henkilöstö 100 €/hlö / Muut 200 €/hlö (alv. 0 %, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa).

Tarjoamme kurssia myös oppilaitoksille erillishintaan – kysy lisää ella.lahtinen@figbc.fi!

Ilmoittaudu kurssille:

1. Luo tunnukset FIGBC:n Moodleen
2. Täytä ilmoittautumislomake:
3. Tervetuloa! Saat verkkokoulutuksen käyttöoikeuden kahden kuukauden ajaksi.

Lasku lähetetään kurssille ilmoittautumisen jälkeen. Todistus lähetetään kurssin hyväksytysti suorittaneille.