Siirry sisältöön

Elintarviketeollisuusliitto: Artikkeli

EU:ssa suunnitellaan uutta sääntelyä pakkauksiin ja pakkausjätteeseen liittyen. Tavoitteena on vähentää syntyvän pakkausjätteen määrää.

Keinoja pakkausjätteen vähentämiseksi ovat esimerkiksi tarpeettoman pakkauksen rajoittaminen, uudelleen käytettävien pakkausten ja pakkausmateriaalin kierrätyksen lisääminen sekä tehokkaiden markkinoiden luominen kierrätetylle materiaalille.

Suomessa elintarviketeollisuudella, kaupalla sekä matkailu- ja ravintola-alan yrityksillä on ollut vuodesta 2019 lähtien voimassa materiaalitehokkuuden sitoumus.

Yritykset ovat vapaaehtoisilla toimillaan esimerkiksi vähentäneet elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä. Sitoumuksen myötä on tehostettu tuotantoprosesseja, raaka-aineiden hankintaa ja luotu uusia innovaatioita.

Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón sanoo, että uuden sääntelyn tavoitteet ovat hyvin kannatettavia ja sellaisia, joiden eteen elintarvikealan yritykset ovat tehneet jo aiemminkin merkittävästi työtä. Hyvistä tavoitteista huolimatta ehdotus herättää myös huolta.