Siirry sisältöön

Ympäristöministeriö: Uutinen

Kiertotalouden strateginen green deal etenee suunnitellusti. Alkuvuodesta julkaistava sitoumusluonnos antaa pohjan toimijoiden omille sitoumuksille.

Kiertotalouden strateginen green deal -sitoumus on vapaaehtoinen sopimus elinkeinoelämän, kuntien, maakuntien ja muiden organisaatioiden sekä valtion välillä. Sitoumuksessa organisaatio lupaa tarttua toimiin, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta vuoteen 2035 mennessä, ja raportoida tavoitteen toteutumisesta.

Sitoumusten pohjaksi on jo puolentoista vuoden ajan tehty laajaa yhteistyötä, jossa mukana on ollut joukko elinkeinoelämän toimijoita, kuntia, maakuntia, järjestöjä, tutkimuslaitoksia sekä ympäristö- ja työ- ja elinkeinoministeriö. Ministeriöt ovat ovat nyt viimeistelemässä sitoumusluonnosta yhdessä tuotetun tiedon pohjalta.

Sitoumusluonnos julkaistaan alkuvuodesta. Seuraavaksi valmistelutyössä mukana olleet toimijat päättävät, lähtevätkö he mukaan strategiseen green dealiin omalla sitoumuksellaan. Sitoumuksia ovat tervetulleita tekemään kaikki organisaatiot, myös sellaiset, jotka eivät ole olleet mukana valmisteluvaiheessa.