Siirry sisältöön

European Environment Agency: Artikkeli

European Environment Agency (EEA) on julkaissut kiertotalouden tilaa Europaassa kuvaavan raportin. Raportissa kuvataan Euroopassa otettuja edistysaskeleita kiertotalouden saavuttamiseksi. Keskeiset viestit raportista ovat, että huomioiden luonnonvarojen louhinnan ja käsittelyn sisäänrakennetun vaikutuksen sekä 100-prosenttisen kierrätyksen mahdottomuuden on ratkaisevan tärkeää priorisoida resurssien käytön vähentämistä ja siirtyä kohti vähemmän materiaalitehokasta eurooppalaista taloutta. Olemassa olevien tuotteiden hyödyntämisen maksimoiminen vaatii huomattavasti suurempaa käyttöintensiteettiä per tuote ja paljon pidempiä tuotteen elinkaaria. Kiertotalouden laajamittainen menestys perustuu vahvasti suurten määrien korkealaatuisten sekundaaristen raaka-aineiden palauttamiseen tuottavaan käyttöön. Yksin Eurooppa ei voi hillitä kestämätöntä resurssien käyttöä maailmanlaajuisesti, joten vankka maailmanlaajuinen hallintokehys resurssien käytölle ja kiertotaloudelle on välttämätön.

Raportti on englanniksi.