Siirry sisältöön

Ympäristöministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö: Tiedote

Ensimmäiset Kiertotalouden green dealiin mukaan lähtevät toimijat ovat asettaneet vaikuttavia tavoitteita ja sitoutuneet toimiin, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta.

Suomi kuluttaa muihin EU-maihin nähden eniten materiaaleja henkeä kohden laskettuna, ja olemme kiertotalousasteen ja resurssien tuottavuuden osalta muita jäljessä.

Kiertotalouden green deal on yritysten, kuntien, maakuntien, järjestöjen ja valtion yhteinen vapaaehtoisuuteen perustuva strateginen sitoumus. Se on keino edistää resurssitehokkuutta ja muutosta kohti kestävää taloutta Suomessa vuoteen 2035 mennessä. Kestävä talous auttaa hillitsemään ilmastokriisiä, luontokatoa ja luonnonvarojen ylikulutusta.

”Kiertotalouden green deal kerää yhteen kiertotalousmurroksen edelläkävijät. Kunnianhimoiset kiertotaloustoimet auttavat kehittämään uusia innovaatioita, kasvattamaan luonnonvaroista saatavaa lisäarvoa ja säästämään kustannuksia. Kutsun kaikki edelläkävijyydestä kiinnostuneet mukaan Kiertotalouden green dealiin. Ensimmäiset toimijat ovat jo sitoumuksensa tehneet ja kymmeniä on valmisteilla”, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoo.