Siirry sisältöön

Kaikki Kiertotalouden green dealin tapahtumat on koottu tälle sivulle, tervetuloa tilaisuuksiin! Kiertotalouden green deal vauhdittaa yrityksiä ja organisaatioita sekä yhteiskuntaamme kohti kiertotaloutta! Tämä vapaaehtoinen sitoumus tarjoaa yhteiset raamit ja kriteerit sekä kannustaa mukaan lähteviä toimijoita vähähiilistä kiertotaloutta edistäviin sitoumuksiin. Tapahtumat tarjoavat loistavia tilaisuuksia verkostoitumiseen, oppimiseen ja sitoumusten valmisteluun. Tule mukaan ja tee tulevaisuudesta kestävämpi!

Kokoamme tälle sivulle kaikki Kiertotalouden green dealin tapahtumat. Tapahtumia järjestävät Kiertotalous-Suomi, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Green Building Council Finland.  

Tervetuloa tilaisuuksiin, ilmoittaudu alla olevien linkkien kautta.  


3.9.2024 klo 9.30-11.30

Ydin Kiertotalouden green dealin tuessa | Kunnat ja alueet -teemaryhmä  

KiSun Kunnat ja alueet -teemaryhmän syyskuun Teams-tapaamisen ohjelma rakentuu tukemaan Kiertotalouden green dealin liittymistä ja toimeenpanoa. Päivä alkaa KiSun-kiertotalouskahveilla ja jatkuu työpajatyöskentelynä. Tarkemmat teemat ja ohjelma päivitetään lähempänä ajankohtaa.  

Varaa aika kalenteriisi ja ilmoittaudu tapaamiseen mukaan! 


12.9.2024 klo 10.30–12

Kiertotalouden green dealin julkistus – kohti kiertotaloutta 2035

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen Kiertotalouden green dealistä, joka on uusi ohjauskeino kiertotaloussiirtymän kirittämiseksi yli sektori- ja toimialarajojen. Tilaisuudessa kuulemme mm. ensimmäisten sitoutujien suunnitelmia siitä miten he aikovat edistää kiertotaloutta organisaatioissaan vuoteen 2035 mennessä.

Kiertotalouden green deal kutsuu toimijoita tarttumaan kiertotalouden mahdollisuuksiin ja kehittämään toimintaa vapaaehtoisilla strategisilla sitoumuksilla viimeisimpään tutkittuun tietoon pohjautuen niin omassa organisaatiossa kuin yhdessä muiden kanssa. Lue lisää Kiertotalouden green dealin virallisilta sivuilta(siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun) ja tutustu uuteen raporttiin(siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun) Suomen luonnonvarojen kulutuksen skenaarioista.

Tämä kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokonaisuus on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä eri ministeriöiden ja tutkimuslaitosten sekä yli 90 suomalaisen toimijan kanssa. Työhön osallistuivat mm. suurin osa Suomen maakunnista, isoimmat kaupungit, keskeiset yritys- ja toimialajärjestöt, metsäteollisuuden suurimmat yritykset sekä iso joukko toimijoita rakennussektorilta.

Tervetuloa kuulemaan miten voimme yhdessä edistää hiilineutraalia kiertotaloutta Suomessa!

Ohjelma

  • Tilaisuuden avaus, ilmasto- ja ympäristöministeri Kai Mykkänen 
  • Tämä on Kiertotalouden green deal, ympäristöministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö
  • Miksi me lähdemme mukaan? puheenvuoroja sitoutuvilta organisaatioilta
  • Näin voit lähteä mukaan, ympäristöministeriö

31.10.2024 Klo 8.30–11.30

Kiertotalouteen perustuva teollisuus ja materiaalitehokas energiajärjestelmä I KiSu-kahvit ja vertaisverkoston kokous 

Toiminta Kiertotalouden green dealin toteuttamiseksi käynnistyy syksyllä 2024! Tämä teollisuuteen sekä energiajärjestelmiin painottuva tilaisuus alkaa kaikille avoimilla aamukahveilla. Aamukahveilla käydään läpi ajankohtaisia hankkeita ja kiinnostavia esimerkkejä sekä kerrotaan toimijoista, jotka ovat sitoutuneet näiden muutosalueiden toteuttamiseen. Aamukahvit kestävät noin klo 8.30–9.45. 

Noin klo 10.00–11.30 tilaisuus jatkuu syksyllä 2024 käynnistettävien vertaisverkostojen tapaamisella. Tapaaminen on tarkoitettu erityisesti Kiertotalouden green dealiin sitoutuneille tai sitoutumista harkitseville toimijoille, joiden sitoumukset käsittelevät kiertotalouteen perustuvaa teollisuutta ja materiaalitehokasta energiajärjestelmää. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa! 


14.11.2024 klo 8.30–11.30

KGD: Kestävä kulutus ja liiketoiminta sekä uudistava ruokajärjestelmä I KiSu-kahvit ja vertaisverkoston kokous

Toiminta Kiertotalouden green dealin toteuttamiseksi käynnistyy syksyllä 2024! Tämä kestävään kulutukseen ja liiketoimintaan sekä uudistavaan ruokajärjestelmään painottuva tilaisuus alkaa kaikille avoimilla aamukahveilla. Aamukahveilla käydään läpi ajankohtaisia hankkeita ja kiinnostavia esimerkkejä sekä kerrotaan toimijoista, jotka ovat sitoutuneet näiden muutosalueiden toteuttamiseen. Aamukahvit kestävät noin klo 8.30-9.45. 

Noin klo 10.00-11.30 tilaisuus jatkuu syksyllä 2024 käynnistettävien vertaisverkostojen tapaamisella. Tapaaminen on tarkoitettu erityisesti Kiertotalouden green dealiin sitoutuneille tai sitoutumista harkitseville toimijoille, joiden sitoumukset käsittelevät kestävää kulutusta ja liiketoimintaa sekä uudistavaa ruokajärjestelmää. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa! 


19.11.2024 klo 8.30-11.30

Ydin Kiertotalouden green dealin tuessa | Kunnat ja alueet -teemaryhmä

KiSun Kunnat ja alueet -teemaryhmän syksyn toisen Teams-tapaamisen ohjelma rakentuu tukemaan Kiertotalouden green dealin liittymistä ja toimeenpanoa. Tarkemmat teemat ja ohjelma päivitetään lähempänä ajankohtaa.  

Varaa aika kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!


Lisätietoa

Kiertotalouden green deal(siirryt toiseen palveluun)

Annukka Berg

Ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

Paula Eskola

Johtava asiantuntija, Motiva Oy