Siirry sisältöön

Kiertotalous-Suomi (KiSu) on kiertotalouden osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Kiertotalous-Suomi myös kokoaa keskeisiä kiertotalouden parissa toimivia palveluita yhteen ja tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä.

Syyskuun lopussa julkaistavaan verkkopalveluun tulee tietoa kiertotalouden konkreettisista teoista, hyödyistä, ratkaisuista ja mahdollisuuksista. Myös rahoituslähteistä ja lainsäädännöstä kootaan omat osiot.

Tavoitteena on luoda yhteistä kuvaa kiertotalouden nykytilasta, tulevaisuuden suunnasta ja tahtotilasta. Lanseeraustilaisuudessa esitellään lyhyesti kiertotalouden tilannekatsaus.

− Kiertotalouden osaamisverkoston perustaminen on yksi kiertotalouden strategisessa ohjelmassa esitetyistä toimenpiteistä. Verkkopalvelu tulee kokoamaan kiertotalouden kansallista tilannekuvaa ja toimimaan tiedon ja työkalujen keskeisenä solmukohtana. Tällä hetkellä kiertotalouden tieto on hajallaan erilaisten toimijoiden sivuilla ja Kiertotalous-Suomi tulee helpottamaan tiedon löytämistä, sanoo Taina Nikula ympäristöministeriöstä.

Kiertotalous-Suomen tavoitteena on tukea kuntien, yritysten, elinkeinoelämän ja kiertotalouden ekosysteemien työtä hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan kehittämisessä. Kiertotalous-Suomi kokoaa yhteen kiertotalouden osaajat, levittää tietoa ja hyviä toimintamalleja sekä parantaa toimijoiden valmiuksia kiertotalouden edistämisessä.

− Innostus uutta Kiertotalous-Suomi eli KiSu-verkostoa kohtaan on yllättänyt meidät positiivisesti. Olemme saaneet paljon ideoita ja ehdotuksia toiminnan ja verkkopalvelun kehittämiseen, kiitos tästä. Yhteiskehittäminen ja yhdessä tekeminen tulee jatkossakin olemaan keskeisessä roolissa Kiertotalous-Suomen toiminnassa, sanoo projektin vetäjä, Paula Eskola Motivasta.

-Kiertotalous on viime vuosina nostettu keskeiseksi poliittiseksi teemaksi, ja siihen kohdistuu monenlaisia odotuksia. Näihin odotuksiin myös Kiertotalous-Suomi vastaa tuomalla yhteen kiertotalouden toimijoita. Parhaimmillaan kiertotalouden avulla voidaan hillitä ilmastonmuutosta ja luontokatoa mutta myös lisätä Suomen kilpailukykyä, luoda uusia markkinoita ja tuottaa sosiaalisia hyötyjä, sanoo kestävän kiertotalouden strategisen ohjelman johtaja Petrus Kautto Suomen ympäristökeskuksesta

Tervetuloa Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuuteen

Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuus pidetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa tiistaina 27.9.2022 kello 9.00-12.00. Livestriimi klo 9.00-11.00.

Ohjelmassa muun muassa:

  • Uusi vaihe kiertotalouteen, Taina Nikula, ympäristöministeriö
  • Kiertotalouskatsaus
  • Kiertotalous-Suomen palvelut
  • Kiertotalous-Suomi tiedon lähteenä
  • Kiertotalous-Suomen toimintaan osallistuminen
  • Verkostoituminen

Tilaisuudessa esitellään Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu, kerrotaan verkoston toiminnasta ja suunnitellaan työpajoissa toimintaa yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan pääkohdat Kiertotalouden tilannekatsauksesta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Lisätietoja

Paula Eskola

Johtava asiantuntija, Motiva Oy

Petrus Kautto

Kehittämispäällikkö, Suomen ympäristökeskus