Siirry sisältöön

Sääntelyllä pyritään turvaamaan kiertotaloustoiminnassa resurssitehokkuuden rinnalla myös muita ympäristötavoitteita, kuten esimerkiksi kierrätysmateriaalien turvallisuus ja niiden sopivuus suunniteltuihin käyttötarkoituksiin.

Kiertotalous-Suomen verkkopalvelussa on avattu kiertotalouden kannalta tärkeää lainsäädäntöä käsittelevä osio. Sen tarkoituksena on ohjeistaa kiertotalouden toimijat oikean sääntelyn piiriin ja auttaa näitä löytämään lisätietoa sääntelystä sekä sen tulkinnoista. Sääntelyosion sisältö tulee vielä laajenemaan nykyisestä ja tietoa on tarkoitus levittää myös erilaisissa tapahtumissa.

”Usein sääntely mielletään kiertotalouden esteeksi. Useimmissa tilanteissa sääntely ei kuitenkaan aseta kiertotaloudelle suoranaisia esteitä vaan pyrkii edesauttamaan turvallista ja tehokasta kiertotaloutta”, sanoo erikoistutkija Topi Turunen Suomen ympäristökeskuksesta.

Osallistu kyselyyn kiertotaloussääntelyn tilaisuuksista

Tapahtumasuunnittelua varten pyydämme kaikkia kiertotalouden toimijoita osallistumaan lyhyeen kyselyyn, jonka avulla kartoitamme kiinnostusta sääntelyä esitteleviä tilaisuuksia kohtaan. Vastaathan kyselyyn viimeistään 8.1.2023

Kyselyyn pääset tästä (siirryt toiseen palveluun)(Webropol)

Tutustu lainsäädäntösivuihin(avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoa

Topi Turunen

Erikoistutkija, Suomen ympäristökeskus

Milja Räisänen (perhevapaalla)

Tutkija, Suomen ympäristökeskus