Siirry sisältöön

Julkiset hankinnat ovat keskeinen työkalu kiertotaloustavoitteiden käytäntöön viennissä. Mitä pitää huomioida, kun tekee julkisen sektorin rakentamisen hankintoja? Miten edistää niissä kiertotaloutta?

Kestävien julkisten hankintojen osaamiskeskus KEINO tarjoaa julkisen sektorin organisaatioille maksuttoman kehittämisohjelman, josta saa sparrausta niin oman konkreettisen hankinnan toteutukseen, kuin myös kokonaisvaltaisempaan hankintojen kehittämiseen kiertotalouden huomioimiseksi hankinnoissa.

Opi huomioimaan kiertotalous hankinnoissa paremmin!

Syksyllä 2023 käynnistyvä akatemia keskittyy rakentamien hankintoihin, jotka ovat kiertotalouden näkökulmasta erityisen vaikuttavia, mutta samaan aikaan teknisesti haastavia.

Kiertotalouden teema-akatemia tarjoaa asiantuntijoiden valmennusta kiertotalouden edistämiseen julkisilla hankinnoilla. Vuoden 2023 akatemiassa keskitytään erityisesti rakentamisen kiertotalouteen. Kiertotaloudella voidaan vähentää luonnonvarojen kulutusta, saada aikaan kustannussäästöjä sekä luoda alueellista hyvinvointia.

Syksyllä 2023 käynnistyvä KEINOn kiertotalousakatemia vahvistaa organisaatiosi kykyä johtaa kestäviä hankintoja ja tunnistaa mahdollisuuksia kiertotalouden vauhdittamiseen erityisesti rakentamisen hankinnoissa. Organisaatiosi saa myös sparrausta kiertotaloutta edistävien toimenpiteiden ja hankintakriteerien valintaan omassa pilottihankinnassa.

Kiertotalousakatemian haku

Kiertotalousakatemiaan haetaan täyttämällä hakulomake ja varaamalla keskusteluaika KEINOn asiantuntijoiden kanssa 31.5.2023 mennessä. Keskustelutuokiosta saat tarkempaa tietoa akatemiasta ja osallistumisen vaatimasta ajankäytöstä.