Siirry sisältöön

Kiertotalous-Suomi järjestää yhdessä ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa kevään 2024 aikana webinaarisarjan Kiertotalouden green dealista.

Tilaisuuksissa esitellään Kiertotalouden green dealin muutosaluekohtaisia tavoitteita ja toimia, syvennytään green dealia pohjustaneeseen skenaariotyöhön sekä kuullaan seuraavista askelista. Lisäksi tilaisuuksissa kartoitetaan, millaiset tukimuodot palvelisivat tehokkaimmin Kiertotalouden green dealiin sitoutuvia.

Kiertotalouden green deal vauhdittaa yhteiskunnan siirtymistä kiertotalouden mukaiseen toimintaan yhteisten raamien ja sitoumusten kautta. Se on vapaaehtoinen prosessi, jossa toimijat sitoutuvat edistämään vähähiilistä kiertotaloutta ilman varsinaista sopimusta.

Kiertotalouden green deal kiinnostaa laajasti eri alojen toimijoita. Se on kansainvälisestikin ainutlaatuinen prosessi, joka voi vauhdittaa kiertotaloussiirtymää merkittävästi. Sitoutuville organisaatioille tarjotaan tukea ”kotipesissä”, joista yksi tulee olemaan Kiertotalous-Suomi. Tällä hetkellä suunnittelemme tukitoimia. Tarkoituksena on tukea systeemistä muutosta ja vertaisverkostojen luomista. Lisäksi tarkoituksena on tarjota jonkinlaista organisaatiokohtaista sparrausta. Nyt on hyvä aika vaikuttaa suunnitteluun, Kiertotalouden green deal -työtä KiSussa vetävä Annukka Berg sanoo.

Tulevat Kiertotalouden green deal -webinaarit

Keväällä järjestetään vielä kaksi Kiertotalouden green deal -webinaaria. Webinaarit pidetään torstaisin klo 8.30-10.00.

16.5.2024: Materiaalitehokas energiajärjestelmä
Osallistu muutokseen kohti materiaalitehokkaampaa energiajärjestelmää! Tämän webinaarin aikana tarjotaan kiinnostavaa tietoa Kiertotalouden green dealin mahdollisuuksista energiajärjestelmän toimijoille, kuten energiayhtiöille, laitevalmistajille, kunnille ja alueille.

6.6.2024: Uudistava ruokajärjestelmä
Kaikki ruokaketjun toimijat ovat tervetulleita rakentamaan uudistavaa ja kestävää ruokajärjestelmää osana Kiertotalouden green dealia.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ja niihin voi ilmoittautua viimeistään kaksi päivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.

Pidettyjen webinaarien tallenteet

Neljä webinaaria on jo pidetty, ja niiden tallenteet ovat saatavilla Kiertotalous-Suomen tapahtumien aineistot -sivulla.

29.2.2024: Kiertotalouden green deal kunnissa ja alueilla
Tilaisuudessa paneuduttiin Kiertotalouden green deal -valmistelun tilanteeseen kuntien ja alueiden näkökulmasta. Lisäksi kerrottiin miten kunnat ja alueet voivat valmistautua tuleviin sitoumuksiin ja millaisia esimerkkejä on kuntien ja alueiden hiilineutraalin kiertotalouden edistämisestä.

14.3.2024: Kestävä kulutus ja liiketoiminta
Tilaisuudessa käsiteltiin kestävän kulutuksen liiketoiminnan näkökulmia, jotka ovat tärkeitä esimerkiksi kaupan alan yrityksille sekä korjaus-, vuokraus- ja jakamispalveluita tarjoaville tahoille.

21.3.2024: Kiertotalouteen perustuva teollisuus
Webinaarissa keskusteltiin Kiertotalouden green dealin mahdollisuuksista eri teollisuudenalojen, kuten kemian-, metsä-, kaivos- ja teknologiateollisuuden näkökulmasta.

11.4.2024: Resurssiviisas rakennettu ympäristö
Tilaisuus avaa green dealin mahdollisuuksia rakennetun ympäristön toimijoille, kuten rakennusalan yrityksille, kunnille ja alueille. Tilaisuus järjestetään yhdessä Green Building Council Finlandin (FIGBC) kanssa.

Lisätietoa

Kiertotalous-Suomen tapahtumien aineistot

Annukka Berg

Ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

Juuli Närhi

Suunnittelija, Suomen ympäristökeskus