Siirry sisältöön

Hankesuunnitelma rakennetaan toteuttamaan Kiertotalouden strategista ohjelmaa. Tavoitteena on systeeminen murros kohti kiertotaloutta sekä valtakunnallisella että alueellisella tasolla.   Hankkeen keskiössä on Kiertotalouden green dealin toteutuksen vauhdittaminen. Ydinkohderyhmiä ovat yritykset, alueet ja kunnat. Suunnittelussa tähdätään noin 20 miljoonan euron hankekokonaisuuteen, joten mukaan mahtuu monenlaisia toimijoita eri puolilta Suomea.   

Hankeideoita kerätää erillisellä lomakkeella

Kiinnostuneet organisaatiot voivat ehdottaa kiertotalouden LIFE SIP -hankkeeseen liittyviä ideoita Webropol-lomakkeella(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun), joka on avoinna keskiviikkoon 27.11.2024 mennessä. Mikäli esimerkiksi osahankeideaa on ehditty jo kehitellä pidemmälle ja keskustella siitä potentiaalisten partnerien kanssa, tämä on hienoa. Kuitenkin myös kehittelyn alkuvaiheessa olevia ideoita voi välittää lomakkeen kautta.   

Valmistelutiimi aloittaa loppuvuodesta 2024 ideoiden koostamisen ja on yhteydessä kaikkiin idean toimittaneisiin.​ Ensi vuoden alussa aloitetaan temaattiset/osahankekohtaiset ideointipalaverit ja valmisteluvastuiden jako. Hankkeen rakenne, alustavat suunnitelmat ja karkea budjetti on saatava kokoon syyskuuhun 2025 mennessä. Hanketiimin tavoitteena on saada kokonaisuus kasaan ennen kesälomia, jolloin syksylle jää lähinnä paketin viilaus.   

Syken valmistelutiimiin voi olla yhteydessä valmistelua koskien. 

Kiitos ideoista jo ennakkoon! 

Lisätietoa

Annukka Berg

Ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

Juuli Närhi

Suunnittelija, Suomen ympäristökeskus

Waltteri Heikkilä

Suunnittelija, Suomen ympäristökeskus