Siirry sisältöön

Eteläpohjalaisten yritysten kiertotalousliiketoiminnan edistämiseksi on perustettu kaikille avoin digitaalinen Riihi-osaamisalusta, jonka tavoitteena on tuoda alueen kannalta oleellinen kiertotaloustieto ja toimijat yhden katon alle. Riihi-alustan avulla kasvatetaan alueen yritysten, asiantuntijoiden ja päättäjien osaamista, kohtaamisia ja yhteistyötä kiertotalouteen liittyen.


Riihi-alustan rinnalla verkostoitumis- ja innovaatiotoimintaa tuetaan mm. Seinäjoen Ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan kautta fasilitoimalla fyysisiä kohtaamisia ja tiedonvaihtoa Etelä-Pohjanmaalla ja myös yli maakuntarajojen. Aluekehittämisen vaikuttavuutta kasvatetaan tuottamalla tietoa alueen kehittäjätoimijoiden osaamisesta ja rooleista kestävän liiketoiminnan edistämiseen liittyen sekä luomalla yrityksille kiertotalousliiketoiminnan kehittämisen palvelupolkuja. Alueella selvitetään ja jaetaan tietoa myös paikallisista toimialaekosysteemeistä ja yrityskeskittymistä sekä niiden mahdollisuuksista kasvattaa yritysten kiertotalouspotentiaalia yhteistyötä tiivistämällä.


Riihi-alusta on luotu Seinäjoen ammattikorkeakoulun vuosina 2021-2023 toteuttamassa, EAKR-rahoitteisessa Kiertotalouden osaamisalusta Etelä-Pohjanmaalle -hankkeessa. Alustan toiminnan tukemista jatketaan SeAMKin toteuttamassa Riihi- Resurssiviisaat verkostot Etelä-Pohjanmaalla (EAKR).