Siirry sisältöön

Elintarvikealan sivuvirtojen ja jätteiden hyödyntämisessä on potentiaalia! Motiva kutsuu elintarvikealan yrityksiä mukaan yhteiskehittämään ratkaisuja alan yhteisiin sivu- ja jätevirtoihin liittyviin haasteisiin sekä tunnistamaan, keitä pitäisi olla mukana ratkaisemassa haasteita.

Tässä on loistava tilaisuus päästä verkostoitumaan ja jatkokehittämään kiertotalouden ratkaisuja yhdessä. Ilmoittaudu mukaan!

Mitä?
Kiertotalouden yhteiskiihdyttämö sisältää kaksi maksutonta tilaisuutta, joiden tavoitteena on tunnistaa ja kehittää uusia korkeamman jalostusasteen hyötykäyttökohteita elintarvikealalta muodostuville jäte- ja sivuvirroille. Tavoitteena on myös tuoda alan toimijoita yhteen, tunnistaa yhteistyömahdollisuuksia ja yhteiskehittää pilottiehdotuksia. Tilaisuuksiin osallistuminen ei sido pilottien toteutukseen.

Kenelle?
Tilaisuudet ovat tarkoitettu elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksessa mukana oleville sekä muille elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan tai ravintola-alan yrityksille, sekä mahdollisia ratkaisuja tarjoaville tahoille.

Milloin?
torstai 3.10.2024 klo 12.30–15.30
Ensimmäinen tilaisuus keskittyy ratkottavien haasteiden täsmentämiseen ja kuvaukseen. Tilaisuudessa mietitään yhdessä, miten haasteet pitäisi ratkaista ja keitä pitäisi olla mukana.

torstai 7.11.2024 klo 12.30–15.30
Toinen tilaisuus keskittyy ratkaisujen konseptointiin ja konkreettisten pilottien suunnitteluun. Tilaisuuteen kutsutaan mukana myös ensimmäisessä tilaisuudessa tunnistettuja ratkaisijoita/mahdollistajia.

Kiertotalouden yhteiskiihdyttämön vetäjänä toimivat Motivan yhteiskehittämisen ja kiertotalouden asiantuntijat. Tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Lisätietoja / Ilmoittautuminen

Avainsanat: kiertotalous, elintarvikeala, jäte- ja sivuvirrat