Siirry sisältöön

Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailun voittajat valitaan Kuntamarkkinoilla 14.9.2022. Voittajat palkitaan 20 upean finalistin joukosta. Nämä edelläkävijyyttä osoittavat konkreettiset toimet vauhdittavat luonnonvarojen kestävää käyttöä, aluetaloutta ja yhteisöllisyyttä. 

Kilpailulla kannustetttiin kuntia tarttumaan hyviin käytäntöihin, joilla voidaan edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentää haitallisia luonto- ja ympäristövaikutuksia. Finalistit edustavat kisan kolmea teemaa: rakentaminen, jätteen synnyn ehkäisy ja kierrätys sekä yhteiskäyttö. Lisäksi kisassa oli avoin kategoria.

Finalistit esitellään ja parhaat palkitaan Kuntamarkkinoilla 14.9. klo 14.45–15.45. Tilaisuus järjestetään Kuntatalolla osoitteessa Toinen linja 14, Helsinki, huone B 3.8. Ilmoittaudu tästä mukaan kuntamarkkinoille.(siirryt toiseen palveluun)

Kilpailun voittajat valitsee raati, johon kuuluvat johtava asiantuntija Laura Järvinen Sitrasta, työelämäprofessori Reijo Karhinen Itä-Suomen yliopistosta, johtaja Miira Riipinen ja johtaja Jarkko Huovinen Kuntaliitosta, erityisasiantuntija Heikki Sorasahi ympäristöministeriöstä, erityisasiantuntija Sari Tasa työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä johtaja Petrus Kautto Suomen ympäristökeskuksesta.

Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailun järjestävät Suomen ympäristökeskus, Kuntaliitto ja Sitra. Kuntien parhaat kiertotalousteot -kilpailu on jatkoa Sitran ja Kuntaliiton Kuntien kiinnostavimmat kiertotalousteot -kilpailulle, Kuntien kiertotaloustärpit -listalle sekä Vuoden kiertotalouskunta -kilpailulle.

Tilaisuuden ohjelma

  • Tilaisuuden avaus
  • ”Oivaltavilla kiertotalousteoilla investointeja, osaajia ja asukkaita kuntaan” / Laura Järvinen, johtava asiantuntija, Sitra
  • ”Kuntien parhaat kiertotalousteot monistettavissa – 20 kiinnostavaa kisafinalistia” / Kaarina Kaminen, suunnittelija, SYKE 
  • Voittajien julkistus / Miira Riipinen, johtaja, Yhdyskunta ja ympäristö -yksikkö, Kuntaliitto
  • Voittajien puheenvuorot

Lue lisää ja tule kuulolle palkintotilaisuuteen

Lisätietoja

  • suunnittelija Kaarina Kaminen, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, puh 0295 251 698
  • ryhmäpäällikkö Tuuli Myllymaa, Suomen ympäristökeskus, etunimi.sukunimi@syke.fi, puh. 0295 251 437
  • erityisasiantuntija Tuulia Innala, Kuntaliitto, etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi, puh. 09 771 2565
  • johtava asiantuntija Laura Järvinen, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, laura.jarvinen@sitra.fi, puh. 0294 618 407