Siirry sisältöön

Lainsäädännöllä on olennainen rooli kiertotalouden edistämisessä sekä sen ympäristö- ja terveysvaikutusten hallinnassa. Kiertotalous-Suomen verkkosivuille on koostettu katsaus kiertotalouden lainsäädäntöön ja ohjauskeinoihin. Sivujen tarkoituksena on auttaa toimijoita suunnistamaan kiertotaloutta koskevassa sääntelyviidakossa antamalla tietoa relevantista sääntelystä ja sen tulkinnoista.

“Mukana on koosteita sääntelystä, jotka liittyvät arvoketjun eri vaiheisiin aina tuotesuunnittelusta kuluttajansuojaan ja julkisiin hankintoihin. Suomessahan ei ole yhtä kiertotalouslakia, vaan kaikki sääntely, jolla voidaan tavalla tai toisella vaikuttaa materiaalienkäytön tehokkuuteen on mielekästä lukea kiertotalouden sääntelyn piiriin”, valottaa erikoistutkija Topi Turunen Suomen ympäristökeskuksesta. Turunen on laatinut koosteen yhdessä Syken asiantuntijoista koostuvan tiimin kanssa.

Sääntelykooste on vain yksi toimi, jolla kiertotalouden tiedon ja osaamisen solmukohtana toimiva KiSu pyrkii palvelemaan kiertotalouden sääntelyn parissa pähkäileviä. Lisäksi vuoden 2023 aikana järjestetään kiertotalouden sääntelyä ja ajankohtaisia politiikkaprosesseja koskevia webinaareja. Tilaisuuksissa aiheen asiantuntija pitää alustuksen kiertotalouden kannalta tärkeästä sääntelystä, ja tämän jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille teemasta kiinnostuneille.

Ensimmäinen webinaari kierrätysmateriaalien käyttöosuusvelvoitteista

Ensimmäinen webinaari pidetään tiistaina 28.3.2023 klo 13.00-14.30 Teamsin kautta ja sen teemana on kierrätysmateriaalien käyttöosuusvelvoitteet. Tervetuloa oppimaan ja keskustelemaan!

Jos sinulla on ideoita tai palautetta Kiertotalous-Suomen sääntelyä koskevaa nettisivua tai sääntelyä koskevia webinaareja koskien, olethan meihin yhteydessä!

Lisätietoja

Topi Turunen

Erikoistutkija, Suomen ympäristökeskus

Milja Räisänen (perhevapaalla)

Tutkija, Suomen ympäristökeskus