Siirry sisältöön

Missä menee kiertotalous? Mikä on näkymä tulevaisuuteen? Mitä uusia työkaluja ja parhaita käytäntöjä on? Mitä tapahtuu rahoituksen ja EU:n lainsäädännön tasolla? Muun muassa näiden kysymysten parissa työskentelemme Kiertotalous-Suomessa.

Kiertotalous on tulevaisuuden talousmalli, jossa tuotteet ja materiaalit pysyvät käytössä pitkään ja turvallisesti, ympäristön kantokyvyn rajoissa. Kiertotalous-Suomi on osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat.

Verkostot ja ekosysteemit -hakukone

Kiertotalouden vaikuttavimmat verkostot ja ekosysteemit on nyt julkaistu kootusti yhden sivun alla. Uusi verkostot ja ekosysteemit -hakukone mahdollistaa tietojen suodattamisen kohderyhmittäin ja etsimisen hakusanoittain. Jatkossa nämä arvokkaat kiertotalouden edistäjät löytää siis kätevästi yhdestä paikasta.

Kiertotalous nyt -ilmoitustaulu

Uudelle kaikille avoimelle Kiertotalous nyt -ilmoitustaululle kootaan ajankohtaisia kiertotalouteen liittyviä asioita. Ilmoitustaulun voi tuoda esille esimerkiksi hyödyllistä tietoa eri kiertotalouden toimijoille, kuten ajankohtaisia uutisia, muutoksia lainsäädännössä, hankkeiden tuloksia ja tutkimusraportteja.

Kiertotalouden tapahtumakalenteri palvelee

Tapahtumakalenterissa on tällä hetkellä yli 40 kiertotalouden tapahtumaa.

Suosituilla KiSun kiertotalouskahveilla käsitellään ajankohtaisia teemoja, kuten teollisten symbioosien palvelu, uudistunut Materiaalitori, tekstiilien tuottajavastuu, EU:n uusi ekosysteemidirektiivi.

Verkkopalvelun uudet sisällöt

Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu toimii kiertotalouden osaamisen ja tiedon solmukohtana. Sivustolle on päivitetty uusia sisältöjä.

Jätteet ja kierrätys -sivulle on koottu tiivis yleiskatsaus Suomen jätepolitiikasta, yhdyskuntajätteiden kierrätyksen nykytilasta ja tavoitteista sekä keskeisimmistä teemoja syvällisemmin käsittelevistä lähteistä

Kiertotalouden sääntely -sivulle on koottu laajasti tietoa kiertotalouden sääntelystä, jolla voidaan tavalla tai toisella vaikuttaa materiaalienkäytön tehokkuuteen ja näin edistää kiertotaloutta.

Ajankohtaiset rahoitushaut-listauksessa on tietoa tulossa ja käynnissä olevista kiertotaloustoimien edistämiseen ja vauhdittamiseen tarkoitetuista rahoitushauista.

Kiertotalous-Suomen uutiskirje ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa. Tilaa KiSun uutiskirje ja liity Kisu-verkostoon.