Siirry sisältöön

Kesäloman jälkeen Kiertotalous-Suomen toiminta jatkuu vilkkaasti. Luvassa on paljon tapahtumia ja webinaareja. Verkkopalveluun on avattu ja avataan vielä lisää uusia sisältöjä.

Kiertotalous-Suomen tapahtumat

Suuren suosion saaneet KiSun kiertotalouskahvit jatkuvat syyskuussa. Mielenkiintoisia ja tärkeitä aiheita on luvassa joka toinen torstai aamu.

Kiertotaloudessa yhteistyö, verkostoituminen, selkeät toimintamallit ja systeemit ovat keskiössä. Syyskuussa KiSu-kahveilla esittelyssä uudistunut Materiaalitori ja alueellisen kiertotalouden moottorina toimiva Teollisten symbioosien palvelu.

KiSu ja Sitra järjestävät 4.10.2023 Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista – vinkkejä ja työkaluja yritysyhteistyön vauhdittamiseen – webinaarin ja työpajan. Tilaisuus on tarkoitettu yritysneuvojille ja muille yritysrajapinnassa toimiville tahoille.

Isoja muutoksia on tulossa tekstiilien tuottajavastuuseen.  Jätedirektiivin uudistamisen yhteydessä kesällä 2023 annetaan ehdotus myös tekstiilien jätehuollon tuottajavastuusta. Tämä tietää paljon muutoksia ja myös mahdollisuuksia eri toimijoille. Aiheesta puhutaan 14.9.2023 KiSu-kahveillaTekstiilien tuottajavastuu tulee – mikä muuttuu?

Kiertotalous-Suomen tapahtumakalenterissa on jo nyt yli 20 tapahtumaa. Tutustu tapahtumiin ja ilmoita omasta tapahtumastasi.

Uutta verkkosivuilla

Kiertotalous-Suomen verkkopalvelua on päivitetty ja sinne on tuotu uusia sisältöjä.

Kiertotalous nyt -ilmoitustaululla voi ilmoittaa ajankohtaisista kiertotalouteen liittyvistä asioista, kuten hankkeista, uutisista, tutkimustuloksista tai parhaista käytännöistä. Luodaan yhdessä mielenkiintoinen uutisvirta kiertotaloudesta.

Verkostot ja ekosysteemit -aineistopankkiin on koottu kiertotalouden verkostoja ja ekosysteemejä eri kohderyhmille. Voit hakea niitä hakusanalla tai käyttää suodattimia. Listaa täydennetään elokuussa.

Jätehuolto ja kierrätys -sivulle on koottu tietoa oleellisimpia asioita jätehuollosta.

Uusia artikkeleita, blogeja ja uutisia

KiSun artikkeleissa on koosteita tilaisuuksista ja pidempiä juttuja.

Uusin blogi ”Kiertotalousratkaisuja tulee arvioida tapauskohtaisesti”(avautuu uuteen ikkunaan) tarkastelee tekstiili-, akku- ja ruokaketjun toimia siitä näkökulmasta, minkälaiset kiertotalousstrategiat ovat niissä vaikuttavimpia.

Hyvää kesää

KiSulaiset lomailevat heinäkuun! Kiertotalous-Suomen palvelukeskuksen toiminta jatkuu elokuun alussa kesätauon jälkeen.

Hyvää kesää, palataan elokuussa kiertotalousasioissa.

KiSu-tiimi