Siirry sisältöön

Vilkas kiertotalouskevät on takana, ja syksyllä käynnistyvä Kiertotalouden green deal tuo vielä lisää vauhtia kiertotalouteen siirtymisessä. Kokosimme lukuvinkkejä Kiertotalous-Suomen sisältöihin ja työkaluihin sekä listasimme tapahtumavinkkejä syksylle.

Kesän jälkeen vauhdikkaasti eteenpäin

Kesäloman jälkeen Kiertotalous-Suomen toiminta jatkuu vilkkaasti. Suuntaamme KiSun toimintaa palvelemaan entistä enemmän Kiertotalouden green dealia.

Tervetuloa mukaan Kiertotalouden green dealiin

Ympäristöministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät Kiertotalouden green deal -julkistustilaisuuden(siirryt toiseen palveluun) 12.9.2024, minkä jälkeen toiminta lähtee liikkeelle isolla vaihteella. Kiertotalous-Suomi tukee Kiertotalouden green dealiin liittyneitä ja liittymistä harkitsevia. Syksylle on jo julkaistu useita tapahtumia ja suunnitteilla on vielä monta lisää.

Kiertotalouden green deal kutsuu edelläkävijät mukaan kiertotaloustoimiin ja tarjoaa tietoa ja tukea osallistujille. Sen pohjana on Suomen ympäristökeskuksen koordinoima ainutlaatuinen tutkimus, joka tarjoaa kolme skenaariota kiertotalouden tavoitteiden saavuttamiseksi. Kokosimme Kiertotalouden skenaariot -koosteen.

Lisätietoa Kiertotalouden green dealistä

Tapahtumat ja webinaarit

Kiertotalous-Suomen tapahtumakalenterissa on jo reippaasti yli 20 tapahtumaa loppuvuodelle. Tutustu tapahtumiin ja ilmoita omasta tapahtumastasi. KiSu tarjoaa myös säännöllisesti järjestettäviä webinaareja ja muita tapahtumia, joissa käsitellään ajankohtaisia aiheita. Tervetuloa tilaisuuksiin!

Työkalut ja materiaalit

Kiertotalouden työkalut ja materiaalit -aineistopankkiin on päivitetty uusia kiinnostavia aineistoja kiertotalouden suunnitteluun ja opiskeluun.

Uusi Kiertotalousajattelun työkalupakki auttaa kehittämään kiertotalouden mukaista toimintaa eri näkökulmista. Kiertotalous-Suomi toi Suomeen EIT Climate-KIC:n kiertotalousajattelun työkalut ja testasi niitä Ratkaisuralli-työpajoissa. Helppokäyttöiset työkalut auttavat kiertotalouden suunnittelussa eri tasoilla. Työkalupakki koostuu viidestä eri työkalusta, tärkein niistä on Kiertotalouskompassi. Lue artikkeli ja tutustu työkaluihin.

Kiertotalous nyt -ilmoitustaulu

Kiertotalous nyt -ilmoitustaululla voi ilmoittaa ajankohtaisista kiertotalouteen liittyvistä asioista, kuten hankkeista, uutisista, tutkimustuloksista tai parhaista käytännöistä. Tutustu ilmoituksiin. Luodaan yhdessä mielenkiintoinen uutisvirta kiertotaloudesta.

Uusia artikkeleita, blogeja ja uutisia

KiSun artikkeleissa on pidempiä juttuja ja uutisissa on ajankohtaisia päivityksiä kiertotalouden maailmasta.

Muutamia nostoja kevään uutisvirrasta

Lisää kiertotalouteen liittyvää lukemista on KiSun ajankohtaista -osiossa.

Hyvää kesää

Kiertotalous-Suomen palvelukeskuksen toiminta jatkuu elokuun alussa kesätauon jälkeen.

Hyvää kesää, palataan elokuussa kiertotalousasioissa.

KiSu-tiimi

Lisätietoa

Annukka Berg

Ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

Paula Eskola

Johtava asiantuntija, Motiva Oy